

2017年12月大学英语六级考试解析

Part II Listening Comprehension Section A Long Conversation 1 1.【答案】C. They facilitate the donation of unsold food to the needy. 【问题】 what does the woman say about the new laws in Italy? 【原文+解析】 new laws have important place that will make it easier for farmers and supermarkets to donate the unsold food to those who in need. 新法律有着重要的地位,使农民和超市更容易将未出售的食物捐赠给需要帮助的人。 2.【答案】B.It passed a law aiming to stop overproduction. 【问题】 what did the European parliament do to reduce food waste? 【原文+解析】 the European parliament voted in favor of the legislation that would stop grocery giants from unfair trading practices that result in overproduction that creates waste.欧洲议会投票赞成这项立法,阻止食品巨头不公平的贸易行为, 导致生产过剩,造成浪费。 3.【答案】D.It has banned supermarkets from dumping edible food. 【问题】 what has the French government done recently? 【原文+解析】In France, the government has banned supermarket from throwing away edible foods.在法国,政府禁止超 市丢弃食用食品。 4.【答案】A.the confusion over food expiration labels. 【问题】 what is the major cause of waste in the US? 【原文+解析】lack the regular access to good food one reason is the confusion over the food expiration labels.缺乏正常获 得良好食物的原因之一是对食物过期标签的混淆。 原文:



Now for the lighter side of the news you are sending a sample for the rest of the world when it comes food waste.

That's right John. This week the Italian government passed legislation that aims to dramatically reduce the amount of food wasted in the country. New laws have been put into place that will make it easier for farms and supermarkets to donate unsold foods to those who need.

Yes, in addition to these, this is now rewarded for successful efforts to cut food waste.

Italy is not the only country to focus on reducing food waste. Just early this year, the European parliament voted in favor of legislation that I would stop grocery Giants from unfair trading practices that resulting overproduction that's creating waste.

In France, the government has banned supermarket from throwing the way edible foods and post the harsh penalties and businesses that fails to comply with the regulations

while there is still much progress to be made. Other countries could learn a thing or two from the example set by France and Italy. In the United States, up to 40 percent of all food, despite the fact that one in seven American households likes regular access to good food. One major cause of problem is the confusion over food expiration labels which are currently not regulated by the government.

All this could change soon. Just wave new laws in Europe but definitely put more pressure on law makers to reduce food waste here.

Return now to a spokesperson, form the Harvard University's food law from more on the story and now let's welcome Professor Edward Beggar to speak to us. The cu

Long Conversation 2

5.【答案】B.It has just launched its annual anniversary sales.

【问题】 what do we learn about the Saks department store?

【原文+解析】W: Hello. I was in your store this past weekend and bought a few items. Yesterday, my friend told me that

the annual anniversary sales had begun. It turned out she bought the same sweater as I did but for a much lower price. M: Yes. Our anniversary sale started on Monday.

₩:你好。上周末我在你们店里买了几件东西。昨天,我的朋友告诉我,周年纪念日的销售已经开始了。原来她买

的毛衣和我的一样,但价钱便宜得多。

M:是的。我们的周年纪念活动于星期一开如

6.【答案】D.Price adjustment within seven days of purchase.

【问题】What does the man say about Saks department store office?

【原文+解析】We do offer price adjustment within seven days of purchase to ensure customers' satisfactions.我们在购买

大学考



正日、大学考

后七天内提供价格调整,以确保顾客满意。

7.【答案】C.Credit it to her account.

【问题】 what does the woman want the store to do to address the difference?

【原文+解析】We can credit your account directly with the difference if you wish. Otherwise, we can send a gift card by

mail if you prefer. Crediting my account would be wonderful. 如果您愿意,我们可以直接与您的帐户差额。否则,如果

您愿意,我们可以邮寄一张礼品卡。补我帐户的差额将是很好的。

8.【答案】D. Complimentary tailoring.

【问题】 what is the service Saks department store office in addition to the promotion sale?

【原文+解析】

we are complimentary tailoring if you needed.如果您需要我们也可以提供免费剪裁业务。原文:

M: Avenue Department Store, how can I be assistant to you today?

W: Hello, I was in your store this past weekend and bought a few items, yesterday my friend told me that the annual anniversary sales has began, it turned out that she bought the same sweater as I did, but for a much lower price.

M: Yes, our annual anniversary sales started on Monday, we do offer price adjustments within 7 days of purchase to ensure our customers' satisfaction, you said you did the purchase here this past weekend?

W: Yes, I was shopping in your store last Sunday afternoon.

M: That would definitely forward the price adjustment window, do you have an account with us? We can credit it in your account directly with the difference if you wish, otherwise, we can send a gift card by mail id you prefer.

W: Credit it in my account would be wonderful, thank you, now that you've mentioned there is a sale going on, I do remember there is a dress I quite like when I was in the shop on Sunday, is it on offer as well?

M: Yes, madam, all the new arrivals are 50-20 percent off, in addition of the sale, we are running a promotion for complimentary tailor if you needed,

W: That's good news, the dress really caught my eye, but I did have some concerns about the length, how long will the alterations take?

M: Our tailor in the apartment guarantee alteration to be completed within 5 working days, if you like, I can save it aside for you, if you are able to come this afternoon, you can give your name to the sales manager, and they will be there to assist you.

Section **B**

Passage 1

新东方网四六级频道

- 9.【答案】A. They are thin, tall, and unlike real human beings.
- 【问题】 What do we know about the original Barbie dolls?

【原文+解析】 They are thin, tall, long-legged, and virtually unlike any real human being.它们是瘦的,高的,长腿的,

几乎与任何真人不同。

10.【答案】D. Their body shapes have not changed much.

【问题】 Why do some people feel unsatisfied with the new Barbie dolls?

【原文+解析】They say the new body shapes could be even more different from the original tall, thin Barbies.他们说新的

身体形状可以更不同于原来的高高的,瘦的芭比。

11.【答案】C. On the Internet.

【问题】 Where will the new Barbie dolls be sold first?

【原文+解析】 But they will be sold online at the Barbie website.但它们将在芭比网站上在线出售。

Passage 2

12.【答案】A. Moveable metal type began to be used in printing.

【问题】 What happened in Germany around the year 1450?

【原文+解析】 But it was in Germany, around the year 1450 that printing press using moveable metal type was invented.

但在德国,大约在公元1450年发明了活字活字印刷机。

13.【答案】B. It was the biggest printer in the 16th century.

【问题】 What does the speaker say about the printer Plantin of Antwerp?

【原文+解析】The biggest 16th century printer Plantin of Antwerp...By 1500s, some 20 million volumes had already been

printed.第十六大世纪打印机在安特卫普...在 16 世纪,有 2000 万卷已经印刷。



たい大学が打

14.【答案】B. It boosted the circulation of popular works.

【问题】 What was the immediate effect of printing?

【原文+解析】 The immediate effect of printing was to increase the circulation of works that were already popular in

handwritten form.印刷术的即时效果是增加以手写形式流行的作品的流通。

15.【答案】D. It promoted the growth of national languages.

【问题】 What was the great cultural impact of printing?

【原文+解析】 The great cultural impact of printing was that it facilitated the growth of national languages. 印刷业的巨大

大学考证

文化影响是它促进了民族语言的发展。

Section C

Recording 1

16. 【答案】D) They choose a job without thinking it through.

【问题】What does the speaker say about many college graduates?

【原文+解析】Many people graduate from school or college, not knowing what to do with their lives. And get a job? Without really thinking about it. For some, things work out fine, but others often find themselves stuck in a job they hate. 许多人从学校或大学毕业,不知道如何处理他们的生活。去找工作?没有认真想过它。对一些人来说,事情进展顺

利,但另一些人常常发现自己陷入了他们自己讨厌的工作。选项 D 跟原文最一致,所以答案选 D。

17. 【答案】B) Find out what job choices are available.

【问题】What does the Australian website suggest you do first to find a suitable job?

【原文+解析】The Australian website: www.careersonline.com compares choosing a career with going to the movies. Before you see a movie, you find out what films are showing. The site suggests you should do the same with your career. Find out what jobs are available, and what your options are. Next, decide which movie you like the best. 澳大利亚网站: www.careersonline.com 把寻找工作比作看电影。在你看电影之前,你先看看哪些电影正在放映。该网站建议你也应



该这样做你的职业选择。找出哪些工作是可应聘的,你的选择是什么。接下来,决定你最喜欢哪部电影。由此可知,

首先要做出的选择是"B 找出可应聘的工作选择。"

18. 【答案】A) The qualifications you have.

【问题】What should you think about when you are looking for the right job according to the Australian website?

【原文+解析】Next, decide which movie you like the best. If you are not a romantic person, you will not want to see a love story. In other words, with your career, you should decide which job suits your personality. Finally, decide how to get movie tickets and find out where the movie theater is before you go. With your career, you need to find information about where you can work, and how to get a job in that profession. So, how you start? Begin by asking yourself some questions. Some job requires you to have certain life experiences. "Have you traveled overseas?", "Do you have any extra certificates beside your degree?" such as a first aid license, for example. 接下来,决定你最喜欢哪部电影。如果你不是一个浪漫的人,你就不会想看爱情故事。换句话说,在你的职业生涯中,你应该决定哪种工作适合你的个性。最后,在你出发之前,决定如何弄到电影票,看看电影院在哪里。在你的职业生涯中,你需要找到你能在哪里工作的信息,以及如何在那个行业找到工作。那你是怎么开始的?首先问自己一些问题。有些工作要求你有一定的生活经验。"你出国旅行过吗?"除了学位以外,你还有其他证书吗?"例如,急救许可证。由此段推导出答案"A 你具备的条件"为最佳答案。

Recording 2

19. 【答案】B) It is a cultural festival founded for African-Americans.

【问题】What does the speaker say about Kwanzaa?

【原文+解析】Kwanzaa is a cultural festival, during which African-Americans celebrate and reflect upon their rich heritage as the product of two worlds. It begins December 26th, and last for 7 days. Kwanzaa was founded in 1966 by doctor Karenga, a college professor and African-American leader, who believes a special holiday could help African-Americans meet their goals of building strong families. 宽扎节是一个文化节,期间,非洲裔美国人庆祝和反思他们的丰富的文 化遗产作为两个世界的产品。从 12 月 26 日开始,持续 7 天。宽扎节于 1966 由 Karenga 博士,一位大学教授,非洲裔美国人领袖,相信一个特殊的节日可以帮助非洲裔美国人满足他们建立强大的家庭目标。由此得知答案为"B 这是为非洲裔美国人设立的文化节。"

大学考证



大游荡

- 20. 【答案】C) To help African-Americans to realize their goals.
- 【问题】For what purpose did doctor Karenga create the special holiday?
- 【原文+解析】 Kwanzaa was founded in 1966 by doctor Karenga, a college professor and African-American leader, who

believes a special holiday could help African-Americans meet their goals of building strong families. 宽扎节于 1966 由

- Karenga 博士,一位大学教授,非洲裔美国人领袖,相信一个特殊的节日可以帮助非洲裔美国人满足他们建立强大
- 的家庭目标。由此得知答案为"C 帮助非洲裔美国人实现他们的目标。"
- 【答案】B) The first fruits of the harvest. 21.
- 【问题】What does the word "Kwanzaa" mean?
- 【原文+解析】Kwanzaa is a Swahili word, meaning the first fruits of the harvest. 宽扎节是一个斯瓦西里语词,意味着 then they the it 收获的第一批成果。原文与选项 B 一模一样,所以选 B。
- 【答案】A) They recite a principle. 22.
- 【问题】What do people do while each candle is being lit at the Kwanzaa celebration?
- 【原文+解析】While the candle is being lit, a principle is recited. Then, each person present, takes a turn to speak about the
- importance the principle has to himself of herself. 当蜡烛被点燃时,一个原则被背诵。然后,在场的每一个人,依次
- 谈谈原则对自己的重要性。根据原文,所以答案选择 A 他们背诵
- Recording 3
- 【答案】A) It is one of the world's most healthy diets. 23.
- 【问题】 What has researchers concluded about the Mediterranean diet?
- 【原文+解析】原文: Several noted nutritionists and research projects concluded that this diet is one of the most healthful in the world.一些著名的营养学家和研究项目得出结论认为,这种饮食是世界上最健康的饮食

新聞

品大学著

大学港市

- 24. 【答案】C) It is regarded as one of the greatest researchers of its kind.
- 【问题】What do we learn about the seven countries study?
- 【原文+解析】Entitled the Seven Countries Study, it is considered one of the greatest study of its kind ever performed.名为

"七个国家的研究",它被认为是有史以来最伟大的研究之一。

- 25. 【答案】D) They have lower mortality rates.
- 【问题】What do we learn about the Mediterranean people from the seven countries study?

新聞

【原文+解析】 The Mediterranean groups had lower mortality rates in all age brackets and from all causes. 地中海群体在所

the test of the

有年龄段和所有原因中死亡率较低。

学者证

前花

the training the second second