

新闻 2

## 【原文】

Firefighters responded to a fire Wednesday night at an abandoned mall in Heywood. [3] The fire was reported at 9: 26 pm at an old shopping center on Michigan Avenue near St Mary's Church. Six fire engines, two trucks and two chiefs responded to the scene. Crews had the fire under control in about 45 minutes and managed to contain the fire to its point of origin. There were some people inside the building when the fire broke out but there were no reports of any injuries. Fire investigators have responded to the scene but have not yet determined the cause of the fire. Firefighters will remain on the scene until later this morning to ensure that the fire doesn 't start up again. The shopping mall had not been in use since 2002. [4] In 2014 City Hall developed a plan to knock down the building and replace it with affordable housing. However, the plan was dropped due to lack of funds.

Question 3: What does the news item say about the fire?

【问题 3】新闻关于火灾的内容说了什么?

【解析】本题通过浏览选项可以确定是意外事故新闻,确定第一题考察意外事故,定位文章前三句, 火灾发生在教堂旁边的旧的超市中心,消防员在45分钟内控制了火灾和着火点。

Question4: What had City Hall planned to do?

【问题 4】City Hall 计划干什么?

【解析】答案定位在新闻结尾,比较容易解答定位词 plan to do, knock down the building and replace it with affordable housing 计划拆掉建筑,新建房子。

新东方网四六级频道 http://cet4-6.xdf.cn/



## 对话 2

## Conversation 2

M: And where is this?

F: These photos are from the Taj Mahal in India. 【12】 We went there about ten years ago for our honeymoon.

M: Was it romantic.

F: Yeah. The Taj Mahal was a very romantic place. The guide told us there is a famous love story behind this building that all Indians learn in school. I think it was during the 1600s and the princess at that time died while giving birth to her 14th child. 【13】 The Emperor loved the princess so much and was so sad when she died that he ordered the palace to be built for her in honor.

M: Wow! That sounds very romantic. It looks amazing.

F: Yes it 's gorgeous. It' is also larger in real life than it looks in the photos. [14] The building is very tall and there are gardens in a wall around it all. It 's all built in this white stone and some walls of the building are decorated with jewels.

M: It must have been very crowded when you were there.

F: Yes it 's a very famous tourist destination. So there are thousands of visitors every day.

M: Was the rest of India crowded?

F :Yes,[15] very crowded in many cities. It was sometimes so crowded that it was difficult to walk along the streets especially through busy markets. And there are so many cars.

新东方网四六级频道 http://cet4-6.xdf.cn/

**证** 大学著



Traffic was terrible but the people were friendly. The culture is amazing and we had a great time.

M: What about the food?

F: the Indian food is great. There are lots of different dishes to try and every region has its own special food.

Question 12: For what purpose did the woman go to India?

【问题 12】女人为什去印度:

【解析】第一题答案定位在对话的前两回合,女人去印度度蜜月。

Question 13: Why was the Taj Mahal built?

【问题 13】泰姬陵建造的原因?

【解析】第二题定位在对话的第三回合,女人描述泰姬陵的历史,提到公主生孩子的时候去世了, 国王为了纪念公主。

Question 14: What does the woman say about the Taj Mahal?

【问题 14】女人描述泰姬陵说了什么?

【解析】第三题定位在对话的第四回合,基本视听一致,女人描述建筑的墙壁镶嵌宝石的特点。

Question 15: what is the woman 's impression of Indian cities?

【问题 15】女人对印度城市的特点?

【解析】第五题定位在对话结尾,并且有转折词女人对印度的印象是拥挤,但是人很好。

## 短文 2

A Savannah cat is a crossbreed between a domestic cat and a medium-sized wild African cat called the Serval. The unusual cross became popular among breeders at the end of the 1990s. And in 2001, the International Cat Association accepted it as a new registered breed.

新东方网四六级频道 http://cet4-6.xdf.cn/



The savannahs are tall and slim and can weigh up to nine point one kilograms, making them one of the largest breeds of cats that people can own. They have a spotted code similar to that of many types of wild cats and their ears are very large. They are also commonly compared to dogs [20] in their loyalty and can be trained to walk on a lead and to fetch, and often noted characteristic of the Savannah is its jumping ability. They are known to jump on top of doors and high cabinets. Some can leap about 2.5 metres high from a standing position. Cats are typically known for being very inquisitive and so are the Savannahs. They often learn how to open doors and cupboards. [21] Many Savannah cats do not fear water and will play with or even dive into water. Some owners even shower with their Savannah Cats, presenting a water bowl to Savannah may also prove a challenge, as some will promptly begin to bat all the water out of the bowl until it is empty using their front paws.

Question 19: What do we learn about the savannah cat?

【问题 19】这种猫的特点是什么?

【解析】本题定位在文章开头,出现最高级定位,这种猫体积大,身型高,是最大的宠物猫。

Question 20: What is characteristic of Savannah cats?

【问题】这种猫的特点是什么?

【解】本题节本视听一致,这种猫非常忠诚,可以接受训练,跳跃性强。

Question 21: What do some people do with their Savannah cats?

【问题】:人们和他们的猫—起做什么?

【解析】本题定位在文章结尾,描述因为这种猫不怕水,所以经常和主人一起洗澡。

新东方网四六级频道 http://cet4-6.xdf.cn/