六级听力对话解析:

Conversation One

M: Tonight, we have a very special guest. (1) Mrs. Anna Sanchez is a three time Olympic champion and author of the new book To the Edge. Mrs. Sanchez, thank you for joining us.

W: Thank you for having me

M: Let's start with your book. What does the title To the Edge mean? What are you referring to? W: (2) The book is about how science and technology has helped push humans to the edge of their physical abilities. I argue that in the past 20 years, we have had the best athletes the world has ever seen.

M: But is this a fair comparison? How do you know how, say, a football player from 50 years ago would compare to one today?

W: Well, you are right. That comparison would be perhaps impossible to make. But the point is more about our knowledge today of human biochemistry, nutrition, and mechanics. (3) <u>I believe that while our bodies have not changed in thousands of years, what has changed is the scientific knowledge.</u> This has allowed athletes to push the limits of what was previously thought possible

M: That's interesting Please tell us more about these perceived limits

W: The world is seen sports records being broken that could only be broken with the aid of technology. Whether this be the speed of a tennis serve or the fastest time in a hundred meter dash or 200 meter swimming race.

M: (4) Is there any concern that technology is giving some athletes an unfair advantage over others? W: That is an interesting question. And one that has to be considered very carefully. Skis, for example, went from being made of wood to a metal alloy which allows for better control and faster speed. There is no stopping technological progress. But, as I said, each situation should be considered carefully on a case by case basis.

Question 1: What do we learn about Anna Sanchez?

Question 2 What is the woman's book mainly about?

Question 3: What has changed in the past thousands of years?

Question 4: What is the man's concern about the use of technology in sports competitions?

解析:对话主要介绍了 Anna Sanchez 的书,讨论了科技发展对人类身体引起的变化的问题。问题 1 定位对话前两回合, Anna Sanchez 获得过三次奥林匹克冠军,也是 To the Edge 这本书的作者。问题 2 书中主要谈论科学技术的发展对人类的身体素质产生了变化。问题观点词believe 定位,女人认为几千年来变化的不是人类的身体而是科学知识。问题 4 定位最后男人的疑问句,男人担忧关于在竞技体育中的科学事实是否对其他运动员会不公平。

Conversation two

W: I've worked in international trade all my life. My father did so to be for me. So I guess you could say it runs in the family.

M: What products have you worked with?

W: All sorts, really. I've imported textiles, machinery, toys, solar panels, all kinds of things over the years. Trends and demand come and go.(5)So one needs to be very flexible to succeed in this industry M: I see what goods are you trading now?

W: I now import furniture from China into Italy and foods to China. (6) <u>I even use the same container.</u> It's a very efficient way of conducting trade.

M: The same container. You mean you own a 40 foot cargo container?

W: Yeah, that's right. (7) have a warehouse in Genoa over Italy and another in Shanghai. I source mid century modern furniture from different factories in China. It's very good value for money. I collect it all in my warehouse and then dispatch it to my other warehouse in Italy. Over there I do the same, but with Italian foods instead of furniture, things like pasta, cheese, wine, chocolates. And I send all that to my warehouse in China in the same freight container I use for the furniture

M: So I presume you sell both lines of products wholesale in each respective country
W: Of course. I possess a network of clients and partners in both countries. That's the main benefit of having done this for so long. I've made great business contacts over time

M: How many times do you ship?

W: I did 12 shipments last year, 18 this year, and I hope to grow to around 25 next year. That's both ways there and back again. Demand for authentic Italian food in China is growing rapidly. And similarly, sales of affordable, yet stylish wooden furniture are also increasing in Italy. (8) Furniture is marginally more profitable, mostly because It enjoys lower customs duties.

Question 5: What does the woman think is required to be successful in international trade?

Question 6: What does the woman say is special about her way of doing trade?

Question 7: What does the woman have in both Italy and China?

Question 8: What does the woman say makes furniture marginally more profitable?

解析:

对话介绍女人的国际商务业务,讨论了家具的运输和利润问题。问题 5 定位开头,因果词定位,国际商务中灵活性是至关重要的。问题 6 女人介绍在运输食物的时候,利用相同的容器装食物。问题 8 定位对话最后一句话,使家具获得更多利润的方式是享受更低的关税。

投稿人: 靳彤 所在城市: 哈尔滨 对接人: 李衍葳

大学港道